Dijkman Automobiel, het adres in Zutphen voor onderhoud van uw elektrische auto.

Het is inmiddels alom zichtbaar op de Nederlandse wegen: auto's met een conventionele verbrandingsmotor maken steeds meer plaats voor plug-in hybride (PHEV)- en elektrische auto's (BEV). Op dit moment bestaat 2 % van de Nederlandse vloot uit de zogenaamde stekkerauto's en het aantal stekkerauto's lijkt zich elk jaar te blijven verdubbelen. Sinds 2019 is een opvallende kanteling zichtbaar. Het aantal hybride voertuigen wat op kenteken wordt gezet daalt waar het aantal vol elektrische voertuigen fors toeneemt. Dit wordt mede gedreven door, de steeds veranderende, fiscale regels. Dit maakt modellen als de Tesla Model 3, Tesla Model S en Nissan Leaf, ondanks de vaak hoge cataloguswaarde, een goede optie voor zowel de zakelijke als de particuliere bestuurder.

Dijkman Automobiel & Elektrisch rijden.

Dijkman Automobiel volgt de ontwikkelingen in de autobranche op de voet wat maakt dat wij het elektrisch rijden al in een vroeg stadium hebben omarmt. Zo volgen onze monteurs doorlopend cursussen waarbij ook het werken met hybride en elektrische auto's aan bod komt. Ook is Dijkman Automobiel aangesloten bij Edge Mobility. Edge Mobility is het landelijke netwerk van erkende autobedrijven gespecialiseerd in elektrisch rijden. Dit dat betekent Dijkman Automobiel beschikt over de juiste kennis en gereedschappen om onderhoud en reparaties aan uw hybride of elektrische auto uit te voeren.

Onderhoud Elektrische voertuigen.

Kijkend naar het benodigde onderhoud zijn er duidelijke verschillen tussen auto's met een verbrandingsmotor en een elektromotor. Het aantal (mechanische) onderdelen in een elektrische auto ligt lager dan bij auto's met verbrandingsmotor. Het geheel heeft een eenvoudigere werking en minder draaiende delen wat maakt dat elektrische auto's minder onderhoud vragen. Ook het regeneratief remmen maakt dat de remmen tot 50 % minder snel slijten. Echter beschikt de elektrische auto weer over een accupack wat enig onderhoud vergt. Hiernaast zijn er voor beide type auto's zaken die altijd onderhoud blijven vragen, denk hierbij aan de vloeistoffen, ruitenwissers en banden.

Dienstverlening Elektrische voertuigen.

Dijkman Automobiel Zutphen biedt de volgende diensten aan, ongeacht het merk elektrische auto:

Uw elektrische auto een leaseauto? Geen probleem, wij werken voor vrijwel alle grote leasemaatschappijen.