Tesla Werkplaats Dijkman Automobiel
Mercedes v2
Mercedes specialist
Uw Mercedes in perfecte conditie.
Stekker elektrische auto 2
Elektrische auto
Ook voor uw Audi en Volkwagen
Kalender afspraak maken
Afspraak maken
Via onze kalender
Contact - headset 2
Contact opnemen
Stel uw vraag!

Dijkman Automobiel, het adres in Zutphen voor onderhoud van uw elektrische auto.

Het is inmiddels alom zichtbaar op de Nederlandse wegen: auto's met een conventionele verbrandingsmotor maken steeds meer plaats voor plug-in hybride (PHEV)- en elektrische auto's (BEV). Op dit moment bestaat 2 % van de Nederlandse vloot uit de zogenaamde stekkerauto's en het aantal stekkerauto's lijkt zich elk jaar te blijven verdubbelen. Sinds 2019 is een opvallende kanteling zichtbaar. Het aantal hybride voertuigen wat op kenteken wordt gezet daalt waar het aantal vol elektrische voertuigen fors toeneemt. Dit wordt mede gedreven door, de steeds veranderende, fiscale regels. Dit maakt modellen als de Tesla Model 3, Tesla Model S en Nissan Leaf, ondanks de vaak hoge cataloguswaarde, een goede optie voor zowel de zakelijke als de particuliere bestuurder.

Tesla Onderhoud

Op zoek naar een garage waar je specialistisch onderhoud kunt laten uitvoeren aan jouw Tesla? Dan ben je bij Dijkman Automobiel aan het juiste adres. Als officieel EDGe Mobility partner zijn wij gecertificeerd om Tesla’s te onderhouden en te repareren.

Dijkman Automobiel & Elektrisch rijden

Dijkman Automobiel volgt de ontwikkelingen in de autobranche op de voet wat maakt dat wij het elektrisch rijden al in een vroeg stadium hebben omarmt. Zo volgen onze monteurs doorlopend cursussen waarbij ook het werken met hybride en elektrische auto's aan bod komt. Ook is Dijkman Automobiel aangesloten bij Edge Mobility. Edge Mobility is het landelijke netwerk van erkende autobedrijven gespecialiseerd in elektrisch rijden. Dit dat betekent Dijkman Automobiel beschikt over de juiste kennis en gereedschappen om onderhoud en reparaties aan uw hybride of elektrische auto uit te voeren.

Onderhoud Elektrische voertuigen

Kijkend naar het benodigde onderhoud zijn er duidelijke verschillen tussen auto's met een verbrandingsmotor en een elektromotor. Het aantal (mechanische) onderdelen in een elektrische auto ligt lager dan bij auto's met verbrandingsmotor. Het geheel heeft een eenvoudigere werking en minder draaiende delen wat maakt dat elektrische auto's minder onderhoud vragen. Ook het regeneratief remmen maakt dat de remmen tot 50 % minder snel slijten. Echter beschikt de elektrische auto weer over een accupack wat enig onderhoud vergt. Hiernaast zijn er voor beide type auto's zaken die altijd onderhoud blijven vragen, denk hierbij aan de vloeistoffen, ruitenwissers en banden.

Dienstverlening Elektrische voertuigen

Dijkman Automobiel Zutphen biedt de volgende diensten aan, ongeacht het merk elektrische auto:

Vinkje APK Keuring
Autoband Bandenservice
Airco Aircoservice
Gereedschap Onderhoud
Diagnose Diagnose
Accu Accu onderhoud

Uw elektrische auto een leaseauto? Geen probleem, wij werken voor vrijwel alle grote leasemaatschappijen. Neem contact met ons op of maak direct een afspraak.

Diagnose 2534 breed 2 Dijkman Automobiel

Waar Dijkman Automobiel voor staat

Wij hebben klantvriendelijkheid hoog in het vaandel staan, dit uit zich in de persoonlijke benadering en transparante werkwijze. Dijkman Automobiel levert dealerkwaliteit tegen een tarief wat past bij een universeel autobedrijf.

Benieuwd naar de historie van Dijkman Automobiel? Lees meer over onze historie.

Je kan via onze kalender direct een afspraak inplannen.