Werkplaats andere merken 029
Mercedes v2
Mercedes specialist
Uw Mercedes in perfecte conditie.
Stekker elektrische auto 2
Elektrische auto
Ook voor uw Audi en Volkwagen
Kalender afspraak maken
Afspraak maken
Neem contact op
Contact - headset 2
Contact opnemen
Stel uw vraag!

Luchtdrukremmen

Grote bedrijfsvoertuigen zoals vrachtwagens en zware aanhangers en opleggers zijn doorgaans uitgevoerd met een luchtdruk / pneumatisch remsysteem. Luchtdrukremmen kunnen meer druk op de remmende elementen uitoefenen dan een hydraulisch remsysteem. Deze grotere druk zorgt voor meer remkracht, wat een vereiste is voor afremmen van zwaardere voertuigen. Hydraulische werkende systemen komen we tegen bij lichtere voertuigen, bijvoorbeeld personenauto's.

Werking luchtdrukremmen

Doordat luchtdrukremmen werken door middel van het laten ontsnappen van lucht uit het systeem is het naast een krachtige ook een veilige wijze van remmen. In het geval van lekkage zal het remsysteem worden aangesproken. Lekkage betekent dus dat er wordt geremd en niet, zoals bij een hydraulisch systeem, dat de remmen niet of minder goed functioneren. Hiernaast is tegenwoordig elk voertuig, ongeacht het soort remsysteem, voorzien twee gescheiden remsystemen. Dit om de veiligheid te vergroten.

Onderhoud of reparatie luchtdrukremmen

Dijkman Automobiel beschikt over alle benodigde apparatuur en gereedschappen om het luchtdruk remsysteem van de trekkende eenheid te onderhouden en repareren. Onze apparatuur wordt jaarlijks gekeurd en geijkt en is hiermee altijd up-to-date. Hierdoor zijn wij ook in staat de APK2 keuring te verzorgen voor bestelwagens tot 3500 kg welke zijn uitgevoerd met luchtdrukremmen.

Direct onderhoud plannen of andere verzoeken over het onderhoud van uw bedrijfswagen? Neem contact met ons op!

Diagnose 2534 breed 2 Dijkman Automobiel

Waar Dijkman Automobiel voor staat

Wij hebben klantvriendelijkheid hoog in het vaandel staan, dit uit zich in de persoonlijke benadering en transparante werkwijze. Dijkman Automobiel levert dealerkwaliteit tegen een tarief wat past bij een universeel autobedrijf.

Benieuwd naar de historie van Dijkman Automobiel? Lees meer over onze historie.