Mercedes v2
Mercedes specialist
Uw Mercedes in perfecte conditie.
Stekker elektrische auto 2
Elektrische auto
Ook voor uw Audi en Volkwagen
Kalender afspraak maken
Afspraak maken
Neem contact op
Contact - headset 2
Contact opnemen
Stel uw vraag!

Airco Service

Een goed werkende airco houdt uw auto in de zomer comfortabel koel en s'winters heerlijk warm. Hiernaast vergroot het gebruik van airco de veiligheid. De ramen beslaan niet en ontwasemen snel en de atmosfeer in het voertuig blijft prettig. Dit zorgt er voor dat u als bestuurder gefocust kan blijven op de weg en het overige verkeer. Om de airco in goede conditie te houden is het raadzaam de airco regelmatig te gebruiken. Als uw airco niet naar behoren functioneert adviseren wij u op korte termijn een afspraak te maken voor airco-service, dit om verdere defecten te voorkomen. Tekenen van een slecht werkende airco zijn bijvoorbeeld: stank in de auto bij actieve airco, niet meer goed koelen of beslagen ramen niet goed ontwasemen.

Werking Airco

Het koudemiddel staat centraal in de werking van de airco. Dit is een zeer vluchtig gas wat circuleert in het gesloten airco systeem. Het koudemiddel zorgt ook voor de verspreiding van de compressorolie in het systeem. Deze compressorolie is de smeerolie van het aircosysteem. Door porositeit van materialen verdwijnt het het koudemiddel langzaam uit het systeem. Doorgaans raakt het systeem elk jaar 10 % van de vulling kwijt. Dit heeft een nadelig effect op de werking van de airco en de mate waarin deze wordt gesmeerd. Wij adviseren u om de airco eens per 3 jaar te laten controleren en indien nodig laten bijvullen. Zo blijft de airco in optimale conditie.

Diensten

Dijkman Automobiel heeft alle benodigde apparatuur en gereedschappen om airco's te onderhouden en repareren. U kunt bij ons terecht voor:

Airco Airco controle
Airco Airco onderhoud
Airco Airco reparaties
Airco Airco vullen
Airco Airco reinigen

Meer informatie over onderhoud of reparatie van uw airco? Neem dan contact met ons op!

Diagnose 2534 breed 2 Dijkman Automobiel

Waar Dijkman Automobiel voor staat

Wij hebben klantvriendelijkheid hoog in het vaandel staan, dit uit zich in de persoonlijke benadering en transparante werkwijze. Dijkman Automobiel levert dealerkwaliteit tegen een tarief wat past bij een universeel autobedrijf.

Benieuwd naar de historie van Dijkman Automobiel? Lees meer over onze historie.